ŠPARGLJEVA JUHA

ŠPARGLJEVA JUHA

Krompir operemo in olupimo ter ga narežemo na četrtine. Položimo ga v večjo kozico in prilijemo jušno osnovo. Kozico pokrijemo in krompir 15 minut počasi kuhamo, da se zmehča. Medtem šparglje operemo, odrežemo trše dele in narežemo na večje kose.

Olupimo, operemo in z nožem stremo česen ter ga skupaj s šparglji dodamo krompirju. Pomešamo in na zmerni temperaturi kuhamo še pet minut, da se šparglji zmehčajo. Juho s paličnim mešalnikom zmešamo, da postane gladka.

Juho začinimo s soljo in poprom ter dodamo nekaj kapljic olivnega olja. Pustimo jo na nizki temperaturi kuhati še pet minut, nato jo postrežemo.

Sestavine za 4 osebe (za oseb(e))

  • 250 g krompirja
  • 1,5 l zelenjavne jušne osnove
  • 500 g divjih špargljev
  • 2 stroka česna
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra